Simppeli jämäwokki

Suuressa perheessämme keitämme usein tahallamme riisiä, perunaa ja pastaa vähintään kahden aterian verran kerralla: toisena päivänä voi tehdä pyttipannun tai wokin. Ajattelin näyttää, miten tein tänään lounaaksi wokin eilisistä riiseistä ja broilerifileistä:

Esimerkkiainekset wokiin. Tällaiset löytyivät tänään kaapeista 🙂

Näin näistä aineksista syntyy wokki:

1. Keltasipuli ja valkosipuli paistetaan oliiviöljyssä kolmisen minuuttia. Rypsi/rapsiöljykin käy. Öljyä voi olla runsaahkosti, etenkin, jos wokissa ei ole muita kovin rasvaisia aineksia. Wokkipannu on todella kätevä, etenkin, jos wokkia tarvitaan paljon.

2. Heitetään sekaan muut kasvikset, esim. paprika, kesäkurpitsa, parsakaali, tomaatti. Tässä jätin tomaatin pois, sillä meillä on tomaattiallergikko. Paistetaan kasviksia muutaman minuutin ajan, kunnes vähän pehmenevät. Kannattaa kuitenkin jättää kasvikset hieman rapeiksi.

3. Heitetään sekaan se eilinen riisi/peruna/pasta ja jotain valmiiksi kypsytettyä proteiinia, tänään käytin kuutioituja broilerifileitä. Lihaa ei tarvita paljon! Kikherneillä tai pavuilla tästä tulee erinomainen vegaaninen ateria!

4. Sitten, tärkeä: mausteet. Voidaan käyttää mielikuvitusta. Tässä wokissa on chilijauhetta, soijakastiketta, yrttisuolaa ja limemehua. Lisäsin myös timjamia, ei näy kuvassa. Limemehusta on tullut tärkeä wokkimauste perheessämme; sitä saa laittaa reippaasti raikkaan maun aikaansaamiseksi. Soijakastikkeen sijaan voi käyttää muita kastikesekoituksia. Mikäli meillä olisi ollut kaapissa sriracha-kastiketta, olisin käyttänyt sitä tähän wokiin.

5. Pyöritellään lopullista sekoitusta pannussa, kunnes se on sopivan lämmin syötäväksi.

Tällaiselta tämän päivän lounas sitten näytti:

Valmis wokki. Tuoksu levisi paistamisen aikana ympäri taloa ja porukka löysi tiensä keittiöön 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.