Näin lisäät vieraskieliseen Youtube-videoon suomenkielisen tekstityksen

Jos kielitaitosi on puutteellinen, monet Youtuben videoista voivat jäädä ymmärtämättä. Nykyään tähän on kuitenkin olemassa ratkaisu: ellei videota ole tekstitetty suomeksi, Youtuben ns. automaattinen tekstitys toimii usein vähintään melko hyvin.

Automaattisen tekstityksen päälle laittaminen eka kertaa voi kuitenkin olla vähän konstikasta. Koitan tässä näyttää kuvakaappauksilla, miten asia hoidetaan. Nämä esimerkit on tehty tietokoneruudulla; jostain syystä en saanut tätä asiaa toimimaan puhelimen Youtube-sovelluksessani.

1. Klikkaa videon alaoikealla olevaa hammasratasta
2. Valitse Tekstitykset avautuvasta valikosta

3. Mikäli tekstitys-toiminto ei ole käytössä, valitse kieli, joka valikossa avautuu. Jostain syystä tämä pitää tehdä näin, älä kysy minulta miksi 🙂

4. Kun olet valinnut ensimmäisen kielen, klikkaa sitä. Avautuu uusi valikko.

5. Valitse automaattinen käännös (mikäli tosiaan valikossa ei ole varta vasten suomeksi tehtyä käännöstä). Kielilista avautuu.

6. Valitse avautuvasta listasta Suomi.

Noin! Tekstityskieli on nyt vaihtunut suomeksi. Älä ihmettele, jos kieli tuntuu kömpelöltä; kyseessä on tosiaan käännös, joka tapahtuu automaattisesti ”lennossa”. Sen laatu riippuu alkuperäisen kielen lausunnan laadusta jne.