Käyttöliittymä – käyttäjän kunnioittamista vai kyykyttämistä?

Vaimoani huvittaa, miten nopeasti turhaudun huonojen käyttöliittymien äärellä. Pahimmillaan tulee sellainen kapinamieli, etten suostu ymmärtämään, miten homman pitäisi toimia ja menee sukset ristiin koko universumin kanssa. Olen kai jotenkin malttamaton luonne.

Hyvät käyttöliittymät saavat minut taas helposti fiiliksiin: olipa kätevää, ei mennyt yhtään elämää hukkaan asian hoitamisen yhteydessä! Myös insinöörinä ja ohjelmistoammattilaisena huomaan saavani parhaan tyydytyksen työstäni, kun saan asiat rullaamaan sujuvasti. Prosessien automatisointi on ollut johtotähtenäni urani alkuajoista lähtien: nuorena koodarina Ericssonilla 90-luvulla turhautti, kun vikaraportointiprosessi toimi huonosti, ja tein osastollemme web-pohjaisen raportointilomakkeen. (Tämä tapahtui silloin, kun suurin osa ns. tavallisista ihmisisistä ei vielä tiennyt, mitä nettiselain tarkoittaa 🙂 )

2000-luvun alkupuolella päädyin ns. mobiilibisnekseen ja opin nettipalveluiden lisäksi mobiilipalveluiden tekemisen. Kun kehitin omaa yritysideaa tuli vastaan kiinnostavat haasteet: miten tehdä mahdollisimman käyttäjää kunnioittava palvelu silloisilla hyvinkin rajallisilla kännykän mahdollisuuksilla. Syntyi Movenium, jota pidetään vieläkin helppokäyttöisenä tuotteena.

Hyppäys tähän päivään. Visma on ostanut perustamani yrityksen muutama vuosi sitten. Alla on pari kuvaa Visma Entry-tuotteesta, selaimessa ja matkapuhelimessa. Kuvat on itse asiassa omasta työajanseurannastani viime viikolta. Käytän tätä tuotetta siis omassa työssäni päivittäin, ja koen joka kerta hienoista ylpeyttä, sillä tämä tuote on kehitetty Moveniumista, ja siinä on vieläkin juuri sama idea, kuin mistä homma lähti: viimeisen päälle sujuva käyttöliittymä kaikille käyttäjille. En toki ole itse enää tuotekehityksessä mukana, joten en ole varsinaisesti vastuussa näistä nykypäivän tuotoksista 🙂

Visma Entry selaimella
Visma Entry mobiilisovelluksena

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.