Harrastukset

Pianonsoitto on ehkä tärkein harrastukseni. Olen soittanut pianoa 11-vuotiaasta lähtien. Nuorena aikuisena ja perheen perustamisen kiireissä tuli yli 10 vuoden tauko, kun minulla ei ollut pianoa, mutta en silloin ehtinyt harmitella sitä. Klassinen musiikki on ollut minulle aina tärkeää, siksi soittelenkin lähinnä sitä. Täällä lisää juttua ja videoita pianonsoitosta.

Valokuvauksesta innostuin jo yläkoululaisena, kamerakerhossa perehdyin pimiötyöskentelyyn, ja harrastin sitä kotonakin. Mutta sitten tähän harrastukseen tuli pitkä tauko. Vuonna 2014 hankin elämäni ensimmäisen digitaalisen järjestelmäkameran, ja siitä lähtien valokuvaus on ollut minulle todella tärkeä harrastus.

Olen myös radioamatööri, tunnukseni on OH3GGQ. Tämänkin harrastuksen keksin nuorena, ja siihenkin tuli 20 vuoden tauko, kunnes aloitin sen uudestaan vuonna 2010.  Täällä lisää tästä harrastuksestani. Tarkoitukseni on blogittaa tästäkin aiheesta tällä sivustolla…mahdollisesti myös englanniksi, sillä tämä ala on kansainvälinen. Vanha radioamatööriblogini on täällä.

Muita harrastuksiani:

  • Lukeminen on aina ollut minulle tärkeää. Fakta ja fiktio käy. Viime vuosina lukeminen on jäänyt vähemmälle, mutta puhelimen äänikirjasovellukset on hiljattain nostanut aktiivisuuttani valtavasti tällä saralla. Jopa niin, että muut harrastukset kärsivät, mutta se ei haittaa: rauhallinen meninki sopii minulle nyt erityisen hyvin vireän työn vastapainoksi.
  • Liikunta, toki säännöllisyys on viime vuosina ollut vähän niin ja näin. Erityisen mieleisiä liikuntalajeja: uinti, rullaluistelu, kävely, juoksu, pyöräily, tennis, sulkapallo. Jalkapalloa pelaisin, jos kehtaisin lähteä johonkin höntsäjoukkueeseen. Jouluna 2019 innostuin kovasti kuntosalihommasta ja tein paikallisen CMS Aplicon kanssa vuoden sopimuksen. Koronakevät 2020 toki katkaisi hyvin alkaneen putken. Olen koittanut paikata kahvakuulalla, kuntopyörällä, rullaluistimilla ja pyöräilyllä. Jonkun juoksulenkinkin olen tehnyt.
  • Monenlainen ”nörttäily” tietokoneella. Vuosia tämä oli taka-alalla, sillä työnikin on paljolti tätä samaa lajia. Nyt kuitenkin olen aktivoitunut myös harrastuspuolella. Mm. tämä sivusto on rakennettu ”nörttihenkisesti” Google Cloud Platformiin. Saapa nähdä, mitä muuta sen ympärille kehittyy ajan kanssa. Käteni toki protestoivat  nykyään kovasti ja joudun siksi rajoittamaan tätä toimintaani.
  • Kirjoittaminen. Kyllä, kirjoitan mielelläni. Se oli yksi syy tämän blogin käynnistämiseen. Olen blogittanut ennenkin, eri aiheista, jotka eivät ole enää ajankohtaisia. Muutamassa kirjaprojektissakin olen ollut mukana.
  • Shakki. Aiemmin intohimoisesti, nykyisin silloin tällöin, netissä ja livenä. Chess.comista minut löytää tunnuksella sauli70.
  • Tietokonepelit. Toki aina vain harvemmin nykyään; aika ei riitä kaikkeen kivaan. Saatat joskus löytää minut Steamista ja Originista nimellä hookkan. Räiskintäpelit ovat jääneet yllämainittujen käsiongelmien vuoksi vähemmälle, mutta Civilization-pelit ovat kuuluneet kuvaan kohta parisenkymmentä vuotta.
  • Musiikin kuuntelu. En kuuntele läheskään koko ajan, sillä kaipaan myös hiljaisuutta. Useimmiten kuuntelen klassista, sillä se on lapsuuteni maailmaa. Olen ollut Spotifyn maksullinen käyttäjä siitä lähtien, kun se tuli markkinoille. Erityisesti pianomusiikki ja vanha musiikki osuu. Youtubesta löytyy upeita konsertteja, joita katselen välillä.

Lisäksi on monenlaisia kiinnostuksia, joita en suoranaisesti lue harrastuksiksi, kuten tähtitiede, uskontotiede/maailmankuvat, psykologia. Olin mm. pari vuotta Uskonnon Uhrien Tuki ry:n hallituksessa. Blogitin joskus muutaman vuoden ajan täällä noista aiheista, kun minulla on niistä omakohtaista kokemusta. En ole enää kovin aktiivinen sillä saralla, joten olen pistänyt tuon blogin ”pakettiin”. Säilytän sen kuitenkin, sillä sitä luetaan aika paljon ja olen ymmärtänyt, että sitä tarvitaan.

Nuorena harrastin lisäksi postimerkkeilyä ja dx-kuuntelua, niitäkin hyvin intohimoisesti. Aika on vähän tainnut ajaa ohi näiden harrastusten.

Vaimoni kanssa katson usein (mielestämme) laadukasta tv-tarjontaa, useimmiten netistä jälkikäteen. Dokumentit ja älykäs(?) viihde ovat suosikkejamme. Myös koukutumme välillä hyviin Netflix-sarjoihin. 

Ruuanlaitto kiinnostaa. Sienestys on keski-iän villitys, ja haluaisin lisäksi päästä virkistämään nuoruuteni kalastusharrastusta. Täällä tietoa osterivinokasprojektistani. Olen ruuanlaitossa ja syömisessä ehdoton kalafriikki.