Työhistoriani

Valmistuin tietoliikenteen/tietotekniikan insinööriksi Helsingin ruotsinkielisestä ammattikorkeakoulusta Arcadasta vuonna 1995.


Olin kuitenkin jo vuodesta 1992 lähtien harjoittelijana ja osa-aikaisena ohjelmistohommissa Ericssonilla Kirkkonummen Jorvaksessa. Valmistuttuani minusta tuli C/C++ -kehittäjä. Kun www tuli 1993-1994, innostuin siitä valtavasti ja aloin oma-aloitteisesti kehittää osastollemme webbipohjaista muutostenhallintajärjestelmää Perlillä. Kirjoitin kollegani kanssa tästä aiheesta artikkelin Professional Tester-lehteen.

Vuonna 2000 siirryin Codeonlinelle, joka vaihtoi sittemmin nimensä Codetoysiksi. Teimme tekstiviesti- ja WAP-pelejä, kuten Haluatko miljonääriksi ja Trivial Pursuit kaikkiin maanosiin. Kehitin tuotantoprosessia, toimin testauspäällikönä ja käynnistin myös asiakaspalveluosaston.

Tuo ns. mobiilihuuma laantui kuitenkin yllättäen, yt-neuvottelut seurasivat toisiaan ja soittoääni- ja logobisnes tuli paikkaamaan liikevaihtoa. Tekstiviesti-Trivial Pursuit kuitenkin eli vielä vähän. Tein esimerkiksi kampanjaohjelman, joka lähetti tekstiviestejä satoihin tuhansiin ranskalaisiin kännyköihin, ja analysoi niihin reagointia. Tuntui kuitenkin, että halusin tehdä jotain hyödyllisempää. Aloin miettiä matkapuhelinta digiviihdemössövälineen sijaan tiedonsyöttövälineenä. Vuonna 2003 hankin sivutoimiluvan ja toiminimen Karsoft Consulting, jonka alla kehittelin verkkopalveluja. Tulin luoneeksi mm. palvelut tankkaus.com ja ajopaivakirja.com. Olen myynyt nuo molemmat palvelut vuosia sitten.

Diplomissa virheellisesti Karsoft Oy, kun yritys oli tuolloin Karsoft Consulting (tmi) 🙂

2004 opetin sivutoimisesti Javaa ja PHP:tä Arcadassa. Samoihin aikoihin aloin tehdä alihankintana verkkopalveluita muutamalle yritykselle. Yksi niistä oli työajanseurantapalvelu Kilon Osuus-Autolle. Siitä kehittyi 2005 idea mobiili-työajanseurannasta, leimaus.com joka johti Teleforum ry:n palkintoon vuonna 2006: Vuoden mobiilipalvelu yrityksille.

Koska Leimaus.com alkoi pian myyjän avittamana käydä kaupaksi, perustin vuonna 2007 kavereiden kanssa osakeyhtiön, jonka nimeksi tuli Movenium Oy. Toimin siinä aluksi tuotekehitysjohtajana, sitten asiakaspalvelupäällikkönä ja vuonna 2015 oli aika siirtyä markkinoinnin puolelle. Tuolloin Moveniumilla oli jo tytäryhtiö Tukholmassa. Kirjoitin tässä yrityksemme blogiin siitä, kun juhlimme toimintamme 10-vuotispäivää. Moveniumin liikevaihto kasvoi loppuvuoteen 2016 mennessä vajaaseen 3 miljoonaan, jolloin Visma Software Oy osti sen koko osakekannan. Siinä vaiheessa Moveniumilla oli melkein 30 työntekijää Suomessa ja Ruotsissa.

Vuonna 2019 yrityksemme perusti erillisen datatiimin huolehtimaan yritysdatasta. Minä olen tiimin yksi kulmakivistä. Työtehtäviini kuuluu monenlaiset tekniset värkkäilyt yritysprosesseissa ja yritystiedon kanssa. Olen huomannut, että 35 vuoden nörttäily-kokemus ja yrittäjätausta on aika harvinainen ja hyvä kombo tässä maailman ajassa, kun olemme alkaneet ihmetellä yritysdataa ja sen hyödyntämistä eri järjestelmien sekamelskassa. Tämä työ on nörttäilyn lisäksi yhteistyötä eri osapuolten kanssa; olen aina ajatellut, ettei organisaatiorajoja ole tarkoitettu toiminnan rajoiksi.

Löydät ammattiini liittyviä tietoja ja päivityksiä myös LinkedIn:istä.